torsdag 5 april 2012

Tillbaka på Bali

Nu har vi landat och gjort oss hemmastadda i vårt nya hus där vi ska bo resten av tiden här i Thailand.

Vi är tillbaka på Bali Residence där vi bodde de två första veckorna. Barnen trivs så bra att vi också trivs. Trots att själva husområdet är fullt av svenskar…

Bali erbjuder en ”shuttle bus” eller songtaew som går runt byn en gång i timmen. Med den som enda transportmedel är man ganska begränsad så nu har vi hyrt vår egen moppe med sidovagn! Det är spännande för oss alla!

När vi åkte hit, tog vi tåget såklart!


Denna gången åkte vi första klass och fick en egen kupé med ett litet handfat, vattenflaskor och glas. Vi hade också lite mindre kallt, men annars var det nog ungefär som andra klass. Samma stil så att säga J

Adam hade feber, minst 39 grader och somnade på en gång. När han vaknade en timme senare spydde han och då tyckte jag att det var dags för en alvedon, stackarn. Vi ger de inte alvedon så ofta, men efter en stund så gick febern ner och han mådde bättre. Han var fortfarande febrig och väldigt medtagen men han somnade och vaknade frisk! Vi kom fram till Bangkok tre timmar för sent!!! Vi hade bokat transport och tack och lov stod chauffören utanför tåget och väntade! Så bra man kan ha det!

När vi fixat egen transport i Bali åkte vi till coca cola stranden! Idag ville Adam få sina naglar målade och valde sitt favoritbär – jordgubbar! Han var väldigt intresserad och tyckte nog att det var en härlig upplevelse, om än lite lång… man måste ju vänta tills färgen torkar!






När mormor och morfar kommer vill Adam få sina naglar målade igen, tillsammans med mormor!

Eliah tyckte det var spännande och ville få sina målade också, men han var egentligen trött så han somnade till slut gott och sov länge i havsbrisen.

Innan vi lämnade Chiang Mai hann vi göra många utflykter! Sista dagen åkte vi bland annat till paraplybyn där de tillverkar de fina pappersparaplyena. Det är verkligen ett hantverk!


Vi åkte också till Night Safari igen och matade djur, det var en riktig höjdare och blev bara bättre och bättre för varje gång.

Nu längtar vi efter vårt besök som kommer på lördag morgon! Vi har en mixer här i huset så vi ska göra goda fruktshaker till de när de kommer! Imorse fick jag en god vattenmelonshake av Staffan. Mums!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar