lördag 14 april 2012

Vilken härlig vecka vi haft!

Men nu har mormor, morfar och Benjamin åkt hem, till vår stora sorg. Vilken lyx det har varit att ha de här! De kom på morgonen, lördag för en vecka sedan. Bleka och trötta. Vi bjöd på frukost med alla möjliga konstiga frukter och sen började vårt späckade program. Som tur var var de inte inställda på att sova. Efter frukosten åkte vi på moppe till Coca Cola stranden.


Där fick alla fotbehandlingar och massage. Och sova lite också J





Nästa dag var det dags för speedboat till Koh Samet för tre dygn på paradisön.


Vi bodde på samma ställe som sist, det var ju så bra! Och det blev bra nu med. På ön blev det en hel del slappa, men också promenader i ”djungeln”, moppehyrning och fiska bläckfisk.




Fast då blev morfar och Staffan sjösjuka… bara Benjamin höll sig uppe hela turen.


Framme på ön fick vi påskägg av mormor. Det var riktigt uppskattat!


Vi åt middag på stranden och kastade oss i sanden J I alla fall somliga av oss.




Vi åkte också en skumpig tur med öns songtaew. Vägen är gropig så vi hoppade och flög!


Efter tre nätter på ön åkte vi färjan in till Ban phe där vi blev hämtade av vår chaffis, som körde oss till shoppingcentret i Rayong. Där åt vi både mat och glass.


Mormor, morfar och Benjamin shoppade lite. Jag och Staffan försökte hålla pojkarna lugna.

Sista dagen åkte vi till Coca cola stranden och shoppade lite i Mae Phim. Sen var det dags för våra älskade att åka hem. Eliah ville inte säga hejdå. Adam sa ”jag vill ge dig en hård kram mormor. Jag kommer att längta efter dig”.

Nu tar vi det lugnt i några dagar. Det är extremt varmt så vi alla blir väldigt trötta. Igår började också songkran, thailands nyår och säkert världens största vattenkrig. Vi åkte en liten tur med vår moppe och blev genomblöta. Folk står på flaket på sina pickups med stora vattentunnor och hög musik och kastar vatten på alla som kör på vägen. Det är en riktig folkfest och thailändarna som annars är ganska lågmälda lever verkligen upp! Kul sätt att avsluta vår resa men nu ser vi fram emot att komma hem och börja en ny resa i vårt nya hem, Starred!


5 kommentarer:

  1. Ojojoj va´mycket kul vi hade med er. Nu fixar vi för fullt ert rum så ni har någonstans att sova, kram Mamma

    SvaraRadera
  2. Jag har verkligen sett fram emot den här blogguppdateringen. Så roligt att läsa och se, det verkar som ni har haft det underbart!! Kärlek/eva

    SvaraRadera
  3. Va härligt ni har haft det! Men stämmer det jag läser "ert nya hem i Starred"?!? Betyder det tillfälligt eller lite mer på längre sikt..? Hur som helst - välkomna hem snart! Kram/Sofia

    SvaraRadera
  4. Äntligen uppdatering! :)))
    VÄLKOMNA!!! :)

    SvaraRadera
  5. Ja, mamma, vi hade det underbart med er! Nu försöker vi få dagarna att gå tills vi träffas igen ;-)

    Va kul Eva, vi hade det verkligen toppen!

    Sofia: Starred är nog temporärt, det beror väl kanske lite på hyresgästen :-)

    Tack Anna! Vi längtar!

    SvaraRadera