onsdag 21 mars 2012

Livet i Thailand fortsätter

Oj, oj, oj vad tiden går fort! Nu har vi hunnit bo på vårt nya ställe i fyra dagar! Juniper Tree var mysigt men ganska dyrt, smutsigt och saknade kök. Istället serverade de lunch och middag. Tyvärr på fasta tider som inte alltid passade oss. Adam tyckte det var jobbigt att behöva dela bord med andra, och vi blev upptagna och pratade engelska. Dessutom var det ibland thaimat som han inte alls åt. Då var det lite svårt. Så vi hittade ett nytt ställe, Mekong Center, ett annat "missionärsställe" och kontor för en missionärsorganisation. Här har vi två sovrum, ett badrum och delar kök och vardagsrum med en annan tjej. Här kan vi laga vår egen mat när vi vill. Det är dessutom fräschare och mycket billigare! Det kostar oss 2000 kr för två veckor så det är inte illa.

Här finns ingen pool (fast vi använde den på Juniper Tree bara en gång) så idag åkte vi till Eco Resort. Det var inte så lätt. Våra missionärsvänner hade sagt att stället hette Eco Resort så jag frågade songtaew-chaufören om han kände till det. Näe, ingen aning. Efter en felåkning och flera förfrågningar så fick vi veta att thailändarna kallar det "Immeccååååå". Inte så lätt att komma rätt då!

Där badade vi, drack goda juicer, åt god mat och hade det skönt!




Här i Chiang Mai finns en del shoppingcenter så vi har gjort några snabba turer på dem. Ibland är barnen helt galna och river stället, andra gånger går det lite bättre. Igår åt vi glass på Swensen´s. Jättegod glass! Adam hittade oxå sin födelsedagstårta: "Mamma, den vill jag ha när jag fyller fem år!". Lika bra att ta kort så jag minns hur tårtan ska se ut!






Innan shoppingcentret åkte vi till ett barnhem som EFK stöttar. Många step outare har varit där genom åren. Det började för 15 år sedan för att hjälpa HIV-barn. Nu är det inga barn med HIV på hemmet men det bor 21 barn i hemmet. De flesta åker hem ibland till sina släktingar i byar långt härifrån. Att bo på barnhemmet är ett sätt för dem att få gå i skolan och sedan kunna hjälpa sina familjer och/eller släktigar i hembyn.





De hade en massa djur på barnhemmet, ankor, gäss, grisar, fiskar. Och så en hund och en katt. Gissa vem som blev lycklig!!




Och nu har jag lyckats ha med kameran när vi åkt tuk tuk. Killarna älskar det, men jag tycker att det är sådär. Ska nog köpa sån't där munskydd att ha på när vi åker tuk tuk. Det är så mycket avgaser att man nästan börjar må illa.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar